انتخاب سوپی-اُ.هنری

«سوپی روی یک نیمکت در میدان مَدیسون نیویورک نشست و به آسمان نگاه کرد. یک برگ خشک روی بازویش افتاد. زمستان از راه می‌رسید و او می‌دانست که باید هرچه زودتر نقشه‌هایش را اجرا کند. با ناراحتی روی نیمکت جابجا شد. احتیاج به سه ماه زندان گرم و نرم با غذا و دوستان خوب داشت. معمولاً زمستان‌هایش را این‌گونه سپری می‌کرد.و حالا وقتش بود، چون شب‌ها روی نیمکت میدان با سه روزنامه هم نمی‌توانست از سرما خلاصی یابد. بنابراین تصمیمش را برای زندان رفتن گرفت و فوراً شروع به بررسی اولین نقشه‌اش کرد.

نقشه‌ی ساده‌ای بود، در یک رستوان سطح بالا شام می‌خورد، سپس به آن‌ها می‌گفت که پول ندارد و آن‌ها پلیس را خبر می‌کردند. ساده و راحت بدون هیچ دردسری. با این فکر نیمکتش را رها کرد، آهسته به راه افتاد.

چیزی نگذشت که به یک رستوان در برادوی رسید. آه! خیلی عالی بود. خیابان ششم دید، جلوی ویترین مغازه ایستاد و نگاهی به داخل آن انداخت؛ همه چیز تمیز و براق بود. فقط می‌بایست یک میز در رستوان پیدا کند و بنشیند. آن وقت همه چیز روبه راه بود. چون وقتی می نشست مردم تنها می‌توانستند، کت و پیراهنش را ببینند که خیلی کهنه نبودند؛ هیچ کس شلوارش را نمی‌دید. راجع به سفارش غذا فکر کرد. خیلی گران نه؛ اما باید خوب باشد. اما وقتی که سوپی وارد رستوان شد، گارسون شلوار کثیف و کهنه و کفش‌های افتضاح او را دید. دست‌هایی قوی یقه‌ی او را گرفت و به او کمک کرد که دوباره خودش را در خیابان ببیند! حالا مجبور بود که نقشه‌ی دیگری بکشد. از برادوی گذشت و همه می‌توانستند او را ببینند. آرام و با دقت سنگی را برداشت و به طرف شیشه پرت کرد. شیشه با صدای بلندی شکست. مردم به آن طرف دویدند. سوپی خوشحال بود چون مقابلش یک پلیس ایستاده بود. سوپی حرکت نکرد. در حالی که دست‌هایش در جیبش بود، ایستاد و لبخند می‌زد. با خود اندیشید: «به زودی در زندان خواهم بود.» پلیس به طرفش آمد و پرسید «کی این کارو کرد؟» سوپی گفت: «من بودم.» اما پلیس می‌دانست کسانی که چنین کاری می‌کنند، نمی‌ایستند که با پلیس صحبت کنند، بلکه پا به فرار می‌گذارند. درست در همین موقع پلیس، مرد دیگری را دید که در حال دویدن بود تا به اتوبوس برسد. بنابراین پلیس به تعقیب او پرداخت. سوپی لحظه‌ای این صحنه را تماشا کرد. سپس راهش را کشید و رفت؛ بازهم بدشانسی. دیگر داشت عصبانی می‌شد. اما آن طرف خیابان رستوران کوچکی دید. با خودش فکر کرد: «عالیه!» و وارد شد.

این بار هیچ‌کس متوجه شلوار و کفش‌هایش نشد. شام خوشمزه‌ای بود بعد از شام به گارسون نگاهی کرد و با لبخند گفت: «می‌دانید، من هیچ پولی ندارم پلیس را خبر کنید. زود باشید چون خیلی خسته‌ام.»

گارسن جواب داد: «پلیس بی پلیس. هی، جو!»

پیشخدمت دیگری به کمک او شتاقت و با هم سوپی را به داخل خیابان سرد پرت کردند. سوپی نقش زمین شد. با سختی از جا برخاست، عصبانی بود با زندان گرم و نرمش هنوز خیلی فاصله داشت؛ واقعاً ناراحت بود. دوباره به راه افتاد. یک زن زیبای جوان مقابل ویترین مغازه‌ای ایستاده بود. کمی آن طرف‌تر هم یک پلیس قرار داشت. سوپی به زن جوان نزدیک شد؛ دید که پلیس او را می‌پاید. با لبخند از زن دعوت کرد که او را همراهی کند. زن قدری فاصله گرفت و با دقت بیشتری شروع به تماشای ویترین مغازه کرد. سوپی نگاهی به پلیس انداخت. سپس دوباره شروع به صحبت با زن کرد. زن می‌توانست در عرض یک دقیقه پلیس را خبر کند. سوپی درهای زندان را مجسم کرد، اما ناگهان زن بازوی او را گرفت و با خوشحالی گفت: «بسیار خوب به شرط یک گیلاس مشروب، تا پلیس متوجه نشده راه بیفت.» و سوپی بیچاره با زن جوان که هنوز بازویش را گرفته بود به راه افتاد.

سر پیچ بعدی از دست زن پا به فرار گذاشت. به وحشت افتاده بود، با خود اندیشید: «با این وضع هرگز به زندان نخواهم افتاد.» آهسته به راه افتاد و به خیابانی رسید که تئاترهای زیادی درآن بود. آدم‌های زیادی آن جا بودند، آدم‌های پولدار با لباس‌های گران‌بها. سوپی می‌بایست کاری کند تا به زندان برود. نمی‌خواست حتی یک شب دیگر روی نیمکت میدان مَدیسون سرکند. کلافه شده بود. ناگهان چشمش به یک پلیس افتاد. شروع کرد به آواز خواندن، فریاد زدن و سر و صدا کردن. این بار باید نقشه‌اش کارگر می‌افتاد؛ اما پلیس پشتش را به او کرد و به مردی که نزدیکش ایستاده بود گفت: «زیادی خورده، اما خطرناک نیست؛ بذار به حال خودش باشه.» اما درست در همین وقت چشم سوپی داخل مغازه به مردی افتاد که چتر گران‌بهایی داشت. مرد چتر را در کنار در گذاشت و سیگاری بیرون آورد. سوپی وارد مغازه شد، چتر را برداشت و آهسته بیرون آمد. مرد به سرعت دنبالش آمد. و گفت: «چتر مال منه.» سوپی جواب داد: «راستی؟ پس چرا پلیس را خبر نمی‌کنی؟ زود باش پلیس آن جاست.» صاحب چتر با ناراحتی گفت: «اشتباه از من است. امروز صبح آن را از یک رستوران برداشتم. خوب اگر مال شماست معذرت می‌خواهم.» سوپی گفت: «البته که مال منه.» پلیس متوجه آن‌ها شد. صاحب چتر به سرعت دور شد و پلیس هم به کمک دختر جوانی رفت که می‌خواست از خیابان رد شود. حالا دیگر سوپی واقعاً عصبانی بود. چتر را دور انداخت و شروع کرد به بد و بیراه گفتن به پلیس‌ها. درست حالا که او می‌خواست به زندان بیفتد، آن‌ها نمی‌خواستند او را به آن‌جا بفرستند. دیگر عقلش به جایی نمی‌رسید به طرف میدان مَدیسون و خانه‌اش یعنی نیمکت به راه افتاد. اما سر یک پیچ ناگهان ایستاد. این‌جا در وسط شهر یک کلیسای قدیمی زیبا وجود داشت. از میان یک پنجره‌ی صورتی رنگ، نور ملایم و صدای موزیک دلنشینی بیرون می‌آمد. ماه در بالای آسمان بود. همه‌جا ساکت و آرام بود. برای چند لحظه کلیسای ده به نظرش آمد و سوپی را به یاد روزهای خوش گذشته انداخت.»

با یادآوری روزهای خوش گذشته سوپی لبخندی زد و در حالی که به کلیسای ده فکر میکرد به سمت کلیسای واقع در خیابان مدیسون حرکت کرد که ناگهان صدای ترمز ماشینی صدای موزیک کلیسا را در خود فرو برد و مردی درست در چند متری کلیسا با لبخندی به لب به زمین افتاده بود...


+ میخواستم خبیث تر تمومش کنم ولی به دلایلی منصرف شدم باز خوبه بخاطر حال الانم دامادش نکردم!!!


۱۰ نظر
بهرنگ قدوسی
۱۹ خرداد ۰۱:۰۴
قرار بود کمتر بنویسی😤😤😤😤😤

پاسخ :

:))))))) من فقط دو خط نوشتممممممم
tarane fn
۱۹ خرداد ۰۲:۱۲
سوژه جالبی بود و انسجام خوبی داشت  ولی خیلی یهویی رفتی سراغ پایان تو ذوق زد قضیه کلیسا یه جورایی تو اون لحظه متحول شدن شاید کلیشه ای و ناموزون بود ذهن مخاطب هنوز منتظر اتفاقات جالب تری بود 

پاسخ :

من فقط دو خط آخر رو نوشتم و یه چالش بود مال سخن سرا
و قبول دارم اما خیلی هول هولی براش پایان نوشتم
زمر 53
۱۹ خرداد ۰۵:۵۳
یه استیکر داشتم قبلا ، یه پیره مرده با دستش داشت جلو رو نشون میداد و رو به سمت راست یه چیزی میگفت
بعد بالا سرش نوشت هبود "ورداشته قد یه کتاب مطلب نوشته"

اینجا کارایی داشت :-D
کتابایی که من علاقه به خوندشون دارم هر فصلش انقدره :-D

***

اووووووووووووووووه
الان خط اخرشو خوندم 0_O
آفرین آفرین

لازم شد کامل بخونمش

پاسخ :

عالی ای تو محمد امین :))
من فقط همون دو خط آخرشو نوشتم چالش سخن سرا بود
ذوق کردم بابت بقیه کامنتت :)) همون قلم گرانبهای منو خوندی بقیه اش جفنگیات ا هنریه :)) 
هلما ...
۱۹ خرداد ۰۹:۴۰
و جا داشت با کلمه "شَتَلللللللللق" تمومش کنی :)

پاسخ :

یا مثلا گووووومب دییییش دنگگگ :)) 
آقاگل ‌‌
۱۹ خرداد ۱۱:۰۷
حالا نیازی نبود اینقدر هم پایانش تلخ باشه. :)
البته به نوعی هم شیرینه. برای کسی که به زندان پناه می‌بره جهت خلاصی از سرمای زمستون مرگ آنچنان هم تلخ نیست. 

پاسخ :

اتفاقا تلخ نبود هم به دلیلی که خودتونم گفتین
هم اینکه من ذات خبیثی دارم تو داستان نویسی و اگه خیلی هول هولکی ننوشته بودمش خیلی تلخ تر مینوشتم تلخ واقعی :) 
نیوشا یعقوبی
۲۰ خرداد ۱۶:۰۵
چه جالب اسم منم نیوشا یعقوبیه

پاسخ :

من اسم شناسنامه ایم فاطمه است نیوشا صدام میزنن
ماتی تی
۲۰ خرداد ۲۲:۵۷
از آنجا که قسمتی که شما نوشتین در حد دو خط بود پس حرف زیادی نمیتوان گفت. فقط یه اشتباهی رخ داده. آقای ا هنری در سال ۱۹۱۰ فوت کردن و  اولین اتومبیل هایی که جای کالسکه را در خیابان ها گرفتن در سال ۱۹۰۸ راهی بازار شدند. پس این ادامه ای که شما نوشتید نمیتوانسنه در آن زمان اتفاق افتاده باشد.

پاسخ :

مگه زمان ژول ورن همه چیزایی که تو داستان هاش گفته بوده؟ ربطی نداره 
ماتی تی
۲۰ خرداد ۲۳:۳۱
ژول ورن خالق داستانهای علمی تخیلی است. و سبک روایت آثارش از همان ابتدا جوری است که خواننده میپذیرد که باید در منتظر چیزهای عجیب غریب باشد. اما چیزی که شما در یک خط نوشتید هیچ ذهن مخاطب را آماده نمیکرد برای یک پایان علمی تخیلی.

البته  شما میتوانستید اتومبیل را با یک کالسکه که اسبش رم کرده بود و تصادفی که برای فضای داستان منطقی تر جلوه میکند جابه جا میکردید.

پاسخ :

مرسی بهش فکر نکرده بودم از این به بعد بهش دقت میکنم
ماتی تی
۲۰ خرداد ۲۳:۳۵
من برای یکی دیگر از دوستان هم نوشتم، شرط اول برای تمرین ویسندگی دقت در جزییات است و مطالعه و تحقیق و حتی مشاهده از نزدیک. 

پاسخ :

بله همینطوره و ممنونم
لوسی می
۲۳ خرداد ۰۲:۰۲
خیلی بی ربط یاد اون بابایی افتادم که یک تنِ ماهی دزدیده بود و برای اینکه بگه جرمم سنگینه و بیشتر نگهش دارن هی میگفت من یک تن(۱۰۰۰ کیلو) ماهی دزدیدم! :))

پاسخ :

:دی نه بی ربط نبود اینم میخواست بیفته زندان و جرماشو خفن نشون بده
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
درباره من
مژده ای دل که مسیحـا نفسی می‌آیـد
که ز انفاس خوشش بوی کسی می‌آید
از غـم هجر مکن نـاله و فـریــاد کـه مـن
زده‌ ام فـــالـی و فریـــاد رسـی مـی‌آیـد
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان